Debatmøde om Forsvarsforbeholdet

FORSVARSFORBEHOLD JA / NEJ

Fredag den 20. maj, kl. 16.30 – 18.30 FO-byen, Frederiksgade 78 b, Aarhus C lokale: Stiften Loungen (bygningen lige overfor Rådhuset)

Se invitation som pdf

Den 1. juni 2022 skal danskerne stemme om forsvarsforbeholdet

I den forbindelse afholdes en politisk debat om forsvarsforbeholdet og hvilken rolle det spiller for Danmarks udenrigs- og forsvarspolitik om danskerne stemmer for eller imod. Debatten afholdes som café-debat med deltagelse af lokale folketingsmedlemmer, som hver især vil komme med et kort oplæg og herefter deltage i debatten rundt i lokalet blandt de fremmødte.

Hvis Danmark stemmer ja og afskaffer forsvarsforbeholdet, betyder det, at vi kan være helt med i EU’s fælles sikkerheds- og forsvarssamarbejde. Danmark vil således kunne være med til at drøfte og beslutte om, hvor og hvornår EU skal indsætte militære missioner. Vi vil altid selv kunne vælge, om Danmark vil deltage – og hvor mange soldater og eksperter eller militært udstyr, som vi vil stille til rådighed for den pågældende mission.

Hvis Danmark stemmer nej, består forsvarsforbeholdet, og Danmark vil fortsat ikke kunne deltage fuldt ud i EU’s sikkerheds- og forsvarssamarbejde. Danske myndigheder kan så ikke deltage i de fælles EU-initiativer inden for forsvarssamarbejdet. Fx kan vi ikke være med til at beslutte, om EU skal sende en militær mission til et konfliktområde, og vi kan ikke bidrage til dem.

De deltagende politikere er Mona Juul (Konservative), Andreas Steenberg (Radikale Venstre), Lars Boje Mathiesen (Nye Borgerlige) og Jens Joel (Socialdemokratiet).
Moderator er Steen Bording Andersen (tidligere medlem af Aarhus Byråd for Socialdemokratiet).

Debatarrangementet er for alle interesserede og er arrangeret af Socialdemokratiets Internationale og Europapolitiske Udvalg i Region Midtjylland, form. Tayo Lill Andreasen, 3094 7094 tayolill@icloud.com i samarbejde med Radikale Venstres Internationale Udvalg. Søren Mathiassen 3033 4157.

Dato

20. maj 2022
Expired!

Tid

16:30 - 18:30

Sted

FO-byen, Stiften Loungen
Frederiksgade 78 b, Aaarhuc C

Organizer

Socialdemokratiet Region Midtjylland